Gode kafferåd
Her kan du læse om vores vigtigste råd
Hvis kaffen ikke smager godt !
Mange ting spiller ind hvis kaffen ikke smager så godt:
Vandets temperatur
Vandet har ikke den rette temperatur. Det kan være både for koldt og for varmt. Den bedste temeperatur til sort kaffe er 96 grader. For høj temperatur kan betyder en lidt besk smag, hvorimod for lav temperatur ikke udnytter kaffens egen aromastoffer optimalt
Forkert formalingsgrad i forhold til bryggermetoden
Formalingsgraden skal tilpasses den tid Espressomaskinen bruger på at aflevere vandet. Jo længere tid, desto finere formalingsgrad.
Forkert kontakttid mellem vand og kaffe
Kaffen løber alt for hurtigt eller langsomt igennem vandet. Det skal helst tage 5 minutter.
Forholdet mellem kaffemængde og Espressomaskinen kapacitet
I de større Espressomaskiner er det især vigtigt at tilberede mindst 3/4 af Espressomasinens kapacitet. Gøres dette ikke bliver kontakttiden mellem kaffe og vand for kort
Ujævn kaffemængde i filter
Hvis kaffen ligger skråt i filteret, sker der det at noget af kaffen ikke får kontakt til vandet. Fordel kaffen i hele filteret
Vandet fordeles ujævnt over kaffen
Sprayhovedet i kaffemaskinen kan være forstoppet - prøv at rengøre deet
Kaffen opbevares forkert
Kaffen kan med fordel opbevares i en lufttæt eller næsten lufttæt pose eller beholder. Kaffe mister smag meget hurtigt - allerede efter 3 til 4 dage.
Forkert dosering
Husk rette mængde kaffe ift vand
Rengøring er et must
Kaffemaskinen, stempelkande med mere skal være helt rene for at opnå den bedste kaffe smag og aroma.
Kilde: Dansk Kaffeinformation
Bestil service til din espressomaskine:
Fyn 6596 1340 - Jylland 7556 9999